PO ŠTIHCU ODŠEL TUDI PETRIJAN

Potem ko je pred nekaj meseci „zaradi že dlje časa trajajočega širjenja laži in podtikanj ter načrtnega delovanja zoper moje dobro ime in ugled s strani nekaterih posameznikov iz lokalne ...
Nadaljuje se murskosoboški „osip“ iz Janševe SDS Murska Sobota – Potem ko je pred nekaj meseci „zaradi že dlje časa trajajočega širjenja laži in podtikanj ter načrtnega delovanja zoper moje dobro ime in ugled s strani nekaterih posameznikov iz lokalne SDS“, iz omenjene stranke nepreklicno izstopil predsednik murskosoboškega odbora SDS in sploh eden njenih pomembnejših članov soboški župan Anton Štihec, je sedaj enako storil njegov direktor občinske uprave Bojan Petrijan. Prav na dan, ko je Štihec javnost seznanil s tožbo zoper državo, je namreč Petrijan na vodstvo stranke in javnost naslovil svojo nepreklicno odstopno izjavo z mesta člana IO SDS Murska Sobot. Kot je zapisal, kot dolgoletni član Slovenske demokratske stranke javno protestira zoper pisanje sporočil za medije, ki jih v imenu celotnega mestnega odbora stranke, ne da bi se o tem posvetovali s tistimi, ki jih potem kolektivno podpišejo pod tekste kot »MO SDS Murska Sobota« pošilja, najverjetneje v interesu nekaterih drugih, predsednik IO Karel Šoš.
„Vsa sporočila za medije v zadnjem času so pretežno uperjena v smer javne diskreditacije našega nekdanjega člana, bivšega predsednika mestnega odbora in župana SDS Antona Štihca. Sem član Izvršilnega odbora - najvišjega organa stranke SDS na lokalni ravni in ne delim mnenja s posamezniki v vodstvu, ki bi o takih opredelitvah moralo za mnenje povprašati organe stranke in tako delovati demokratično v praksi in ne zgolj po imenu. Za mnenje o takem ravnanju sem se obrnil na nekatere druge člane stranke iz strankinih organov in ugotovil, da gre za »soliranje« posameznikov v stranki. Gospod Štihec ni v sporu s člani naše stranke SDS ne na lokalni kot tudi ne na državni ravni, ves čas si je celo prizadeval na sodoben nerazdruževalen način povezovati različno misleče. Menim tudi, da bi stranka v tako kočljivih časih morala komunicirati o pomembnih razvojnih temah, podajati konstruktivne predloge in si prizadevati delovati združevalno. Na način kot stranka deluje danes ne bomo pridobili zaupanja med prebivalstvom v MO Murska Sobota, padanje ugleda stranke zaradi interesov peščice posameznikov pa bo iz dneva v dan večje. Od omenjenega pisanja, ki v javnosti vzbuja zgolj občutek osebnega maščevanja nekaterih in njihovega osebnega obračunavanja zgolj z g. Antonom Štihcem, se zato distanciram in ker ne gre za prvi taki primer izkoriščanja stranke v zasebne namene in skrivanja posameznikov za imenom MO SDS Murska Sobota“, je med drugim zapisal Petrijan.
Sam Nadzornemu odboru MO SDS predlaga, da okoliščine izdaje takih dokumentov zaradi velike verjetnosti zlorabe pooblastil, nedemokratičnega ravnanja in koriščenja stranke za zasebne namene obračunavanja z drugimi razišče in v primeru, da nimajo podpore uradnih organov stranke, predlaga razrešitev predsednika Mestnega odbora SDS... Bojan Petrijan, univ. dipl. ekon., inž. el., je sicer odstopno izjavo posredoval: NO MO SDS, Predsedstvu stranke in medijem.