RADENCI: SKUPAJ V BOLJŠI JUTRI

Med kandidati za župana občine Radenci bo oktobra tudi Emil Šmid iz Rihtarovcev, ki je v zadnjih letih, bodisi kot občinski svetnik, predsednik turističnega društva, konjenik..., predvsem pa kot občan, ugotovil
Neodvisni kandidat Emil Šmid želi naslediti Mihaela Petka Med kandidati za župana občine Radenci bo oktobra tudi Emil Šmid iz Rihtarovcev, ki je v zadnjih letih, bodisi kot občinski svetnik, predsednik turističnega društva, konjenik..., predvsem pa kot občan, ugotovil da v radenski občini marsikaj ni tako kot bi moralo biti. Zato se je odločil kandidirati za župana kot samostojni – neodvisni kandidat s podporo občank in občanov, ter s podporo SNS. „S kandidaturo ponujam občankam in občanom občine Radenci svoja znanja in izkušnje. Za kandidaturo sem se odločil, ker sem v tem mandatu, kot občinski svetnik spoznal potrebe v tej občini. Vem kaj vse je potrebno narediti za boljše delovanje, da bo občina uspešnejša kot je bila do sedaj. Kot bodoči župan občine Radenci vidim možnosti trajnejšega razvoja celotne občine predvsem v turizmu. Potrebno je: povezati vse nosilce turizma v občini in širše (sosednje občine, regija…), ustanoviti projektno skupino, ki bo pripravila razvojni načrt občine s poudarkom na vodilni panogi občine - turizmu, v navezavi s kmetijstvom, predvsem z vinogradništvom. Velik potencial vidim v športnem turizmu, saj je infrastruktura za razvoj slednjega že zgrajena, dani so tudi klimatski pogoji. Spomniti moram, da smo v preteklosti v Radencih že gostili različne reprezentance in klube, tako v poletnem kakor tudi v zimskem času“, pravi Šmid.
Sam velik poudarek daje tudi sodelovanju z vsemi gospodarskimi subjekti v občini, predvsem z Radensko in Zdraviliščem Radenci, Vinogradništvom Kapela, Electrum, GMW, SIM, Erinox, Mikro Medica…. „Ob velikih pa ne smemo pozabiti na majhne podjetnike in obrtnike, ki so lahko dobro dopolnilo za razvoj celotne občine. Zavedam se, da lahko skupne cilje uresničimo le vsi skupaj – z vzajemnim spoštovanjem in zaupanjem. Sestavili smo Neodvisno listo Skupaj (NLS), ki bo v novem občinskem svetu delovala povezovalno. Ena izmed ključnih nalog župana je dobro sodelovanje na relaciji Občinski svet – župan - občinska uprava. In nenazadnje odprtost do vseh ljudi, predvsem do občank in občanov občine Radenci. Pomembna bo priprava projektov s katerimi se še bomo lahko prijavili na razpise za razvojne spodbude“, je prepričan Email Šmid, ki potencial vidi v kar nekaj točkah, kot so: rešitev bazensko parkovnega kompleksa, obnova športne dvorane v Radencih, ureditev telovadnice v OŠ Kapela, izgradnji pločnikov na Kapelo - rekonstrukcija ceste, ureditvi gasilskih domov, ureditev ŠRC Slatina (premestitev daljnovoda, izgradnja tribun in slačilnic, legalizacija celotnega centra, nove vsebine), izgradnja vrtca v Radencih, mladi v Radencih nimajo na razpolago svojega prostora, kjer bi se lahko zbirali, družili, kakovostno preživljali prosti čas, se organizirali in povezovali, zato jim je le te potrebno zagotoviti; zagotovitev širokopasovnega interneta vsem gospodinjstvom v občini; adrenalinski park pri Lovskem domu Jež; obnova vaških središč; letno gledališče pri reki Muri... Hkrati se Šmid zaveda, da bo vse našteto težko doseči, saj bo izvedba v veliki meri odvisna od pridobljenih sredstev iz razpisov.
„Napočil je čas za generacijsko zamenjavo. Nekoliko mlajši, a vendar z dovolj življenjskimi izkušnjami, neobremenjeni s preteklostjo s pogledom usmerjenim v bodočnost, bomo v naslednjih letih dokazali, da se skupaj zmore ustvariti boljšo kvaliteto življenja vsem občankam in občanom. Seveda nam je potrebno najprej zaupati mandat. V mojem prvem mandatu pričakujem, da se bomo nehali deliti na avtohtone Radenčane, Radensko gospodo in pritepence, na tiste iz vasi in na tiste iz bregov. Ponovno bomo z dvignjeno glavo povedali, da smo doma v radenski občini, da smo ponovno SKUPAJ“, je še dodal Emil Šmid, neodvisni kandidat za župana Radencev.