S SKUPNIMI MOČMI DO 50 PLUS!

Kakšnih 30 članic in članov, simpatizerk in simpatizerjev ter gostov, se je udeležilo redne letne konference Občinskega odbora SDS Gornja Radgona, ki je potekala v gostišču Križan v Spodnji Ščavnici, in kjer so ...
V radgonskem občinskem odboru SDS zadovoljni z narejenim Kakšnih 30 članic in članov, simpatizerk in simpatizerjev ter gostov, se je udeležilo redne letne konference Občinskega odbora SDS Gornja Radgona, ki je potekala v gostišču Križan v Spodnji Ščavnici, in kjer so spregovorili o narejenem v minulem obdobju, ter o načrtih za prihodnje. Na konferenci, kjer so ocenili, da svoje poslanstvo opravljajo več kot uspešno, in kjer so razrešili dosedanjo nadzorno komisijo, so prisotne pozdravili tudi gostje: SDS-ov poslanec DZ Milenko Ziherl iz Škofje Loke, član glavnega odbora SDS, Silvo Šarkanj ter predsednik regijske koordinacije SDS za Pomurje, Karel Šoš. Vsi oni so še posebej poudarjali načrte vodstva SDS, da bi na naslednjih parlamentarnih volitvah zmagali ter potem skupaj s sorodnimi strankami dosegli absolutno večino, s čem bi lahko sprejeli vse potrebne reforme. Na konferenci, kjer niso varčevali s kritikami na račun aktualne vlade, smo tudi slišali, kako so načrti SDS, da bi prihodnje leto na volitvah za DZ prejela nad 50 odstotkov glasov. Odločni so, da bodo s skupnimi močmi dosegli svoj cilj, ki se mu reče 50 +.
S tem bodo volivci, po besedah poslanca Ziherla, kaznovali sedanjo vlado, kjer „po prepričanju zdravnikov iz vrst SDS najmanj premier in ena izmed ministric uživata prepovedane substance, in ki je sestavljena iz različne mešanice, in jo skupaj drži le še to, da lahko vladajo“, je dejal Ziherl, ki je dodal, da se v SDS zavedajo odgovornosti za izvedbo reform in izhod iz krize, žal pa njihova mnenja vlada sploh ne upošteva. Omenil je Ziherl 63 milijard zunanjega dolga, kar je za vsakega državljana zaskrbljujoča resnica. „Še hujša kot gospodarska, je kriza vrednost, saj ne upamo zvečer vklopiti televizijo, ker bomo slišali samo slabe novice in afere. Zgodba zase pa je slovensko sodstvo, ki je sramotno za pravno državo. Zato na naslednjih volitvah želimo dobiti 50 % glasov ter skupaj s sorodnimi strankami, izvesti korenite spremembe, brez katerih ne bo šlo“, je med drugim dejal Ziherl, ki je članstvo na terenu pozval, da naj držijo skupaj ter skušajo zraven pritegniti še znance, sosede in prijatelje, ker da samo tako lahko osvojijo 50+.
Kritike na račun vlade in pohvale na račun OO SDS Gornja Radgona je izrekel tudi predsednik regijske koordinacije SDS za Pomurje Karel Šoš, član glavnega odbora SDS Silvo Šarkanj pa je dodatno izrazil razočaranje nad drasičnim znižanjem javnih del, s čem se je samo povečalo število nezaposlenih. Predsednik Izvršilni odbor OO SDS Gornja Radgona David Roškar je v svojem daljšem poročilu o delu v letu 2010, ocenil da so v ospredju bile lokalne volitve, sploh pa je bilo delo občinskega odbora uspešno. „Težišče dogajanja v našem občinskem odboru so bile priprave in sam potek lokalnih volitev za župana in za občinske svetnice in svetnike. Zlagal bi se, če bi dejal, da z rezultatom nismo zadovoljni. Pri županskih volitvah smo dosegli dvakrat boljši rezultat kot pred štirimi leti. Tisto, kar je pa še bolj pomembno pa je, da smo obdržali tri občinske svetnike in tudi procentualno smo nekoliko izboljšali rezultat za občinski svet. Naš kandidat za župana je svojo nalogo dobro opravil, za dobro opravljeno nalogo pa je bil poplačan z dobrim volilnim rezultatom in kot dodatna vzpodbuda, da bo čez štiri leta še boljše. V OO SDS smo veliko časa in truda vlagali v te volitve, v želji po čim boljšem volilnem rezultatu, pa smo prav gotovo naredili tudi kakšno napako. Napake pa naj so nam v opomin, da jih prihodnjič ne bomo delali več, izziv za to so pa prav gotovo volitve v Državni zbor čez dve leti. Po volitvah smo naredili tudi podrobno analizo rezultata volitev v kateri ugotavljamo, da je Občinski volilni štab nalogo dobro opravil, prav gotovo pa je v delu občinskega odbora, še veliko rezerve in to rezervo je potrebno maksimalno izkoristiti“, je med drugim dejal Roškar, ki je omenil težave z medijskim oglaševanjem in financami, ki so močno povezane z omenjenim oglaševanjem.
Roškar je omenil tudi pripravam na referendum o RTV, ter izrazil zadovoljstvo, da so volivci prepričljivo zavrnili omenjeni zakon. Vzrok za uspeh pa vidi v slabem delu vlade v Ljubljani. „V občinskem svetu, kjer je SDS zastopana s tremi svetniki, še naprej predstavljamo konstruktivno opozicijo, sodelujemo pa tudi z drugimi strankami, ki se s slabo pripravljenimi projekti s strani župana in občinske uprave, ne strinjajo in jim z argumenti nasprotujejo. Skušali smo čim več naših članic in članov vključiti v razne komisije in odbore, saj je bil takšen sklep Izvršilnega odbora, vendar nismo v celoti uspeli, saj ni bilo volje in demokratičnosti s strani gospoda Kampuša, očitno on pojem demokracije razume drugače kot mi. Kdo se pri tem moti, bo pokazal čas! Vendar delovnega elana nam ne bo zmanjkalo in naši občinski svetniki bodo še naprej za dobre zdrave projekte v občini, bodo pa tudi tisti, ki bodo brez strahu, gospoda župana opozarjali na slabo pripravljene odloke, na netransparentno delovanje na občini, proti političnemu kadrovanju in upajmo, da jih bodo ljudje za pokončno držo, na naslednjih volitvah dodatno nagradili“, je prepričan Roškar, ki je dodal, kako se bodo trudili, da bi pridobili čim več novih članic in članov.
Ena izmed prioritet v letošnjem letu vzpodbuditi mlade za članstvo in ustanoviti pomladka stranke. „OO SDS Gornja Radgona dela boljše kot v preteklosti. Zavedamo se tudi, da bi lahko delali še boljše, vendar za to obstaja prihodnost in izkoristimo jo, za zmago na volitvah v DZ 2012“, je zaključil Roškar, podobno pa so menili tudi drugi člani OO SDS, kot npr. Miroslav Njivar, ter Zdenka Ivanjšič, ki je mimogrede tudi predsednica Ženskega foruma SDS v Gornji Radgoni. Ob koncu konference, na kateri niso mogli slišati poročila nadzorne komisije, so slednjo razpustili, ter imenovali novo v kateri so: Vera Ploj, Mira Skotnik in Franc Marinič. Na svoji prvi seji bo omenjena komisija izvolila svojega predsednika.