SEDAJ KO VODIJO VLADO BO ŠE LAŽJE...

V radgonskem občinskem odboru SDS zadovoljni z narejenim...
Približno 40 članic in članov, simpatizerk in simpatizerjev ter gostov, se je udeležilo redne letne konference Občinskega odbora Slovenske demokratske stranke (SDS) Gornja Radgona, ki je potekala v gostišču Križan v Spodnji Ščavnici, in kjer so spregovorili o narejenem v lanskem letu, ter o načrtih za leto 2012 in še dlje. Na konferenci, kjer so ocenili, da svoje poslanstvo opravljajo več kot uspešno, in da bo sedaj ko ponovno vodijo slovensko vlado, delovanje še lažje, je prisotne pozdravila tudi glavna tajnica SDS Anja Bah Žibert, ki je med drugim prenesla pozdrave vodstva stranke iz Ljubljane ter pohvalila delo občinskega odbora, ki ga vodi David Roškar.
Prav predsednik OO SDS Gornja Radgona, David Roškar, je v svojem daljšem poročilu nanizal dosežke članstva v letu 2011, ki so po splošni oceni bili zelo dobri, najprej pozval vse prisotne, da „zavedno ostanete prijatelji Slovenske demokratske stranke, pa če tudi se ne boste vedno strinjali z delom te stranke, naj vam vsaj vaše srce vedno bije za to stranko in občutili boste, da ste storili nekaj malega, vendar pomembnega“. Največ vsekakor naredi ožje vodstvo ter drugi člani Izvršilnega odbora OO SDS Gornja Radgona, seveda svetniška skupina SDS, ki deluje v občinskem svetu občine Gornja Radgona.
„Težišče dogajanja v našem občinskem odboru v letu 2011 so bile priprave in sam potek predčasnih volitev v Državni zbor za poslanke in poslance, po volitvah pa tudi podrobna in izčrpna analiza volitev, pa tudi napak, ki so se prikradle v kampanjo in iz katerih se je potrebno nekaj naučiti, oz. nas te napake morajo izučiti v smislu, da se na prihodnjih volitvah ne bi več ponovile. Z rezultati volitev smo bili zadovoljni, na volitvah smo dosegli 10 % več glasov kot drugo uvrščena stranka, je pa res, da je bil rezultat nekoliko slabši kot na volitvah pred tremi leti. Morda je k temu prispevalo, da pretekli mandat nismo bili vladna stranka ali pa kot smo menili v izvršilnem odboru je k temu prispevalo zmedeno volilno telo, ki se je dalo zmesti s prestopom gospoda Viranta k ustanavljanju lastne stranke, čeprav je ta isti gospod, še en mesec pred volitvami deloval v strokovnem svetu SDS“, je ocenil Roškar, ki je izrazil zadovoljstvo, da so v Mariju Murg imeli dobro kandidatko na volitvah, čeprav je šlo za politično novinko in neizkušeno politično osebnost.
V OO SDS Gornja Radgona so zadovoljni tudi z zastopanostjo v občinskem svetu, kjer kot so poudarili, s tremi svetniki še naprej predstavljajo konstruktivno opozicijo. Sodelujemo tudi z drugimi strankami, ki se s slabo pripravljenimi projekti s strani župana in občinske uprave, ne strinjajo in jim z argumenti nasprotujejo. Delovnega elana nam ne bo zmanjkalo in naši občinski svetniki bodo še naprej za dobre in zdrave projekte v občini, bodo pa tudi tisti, ki bodo brez strahu, gospoda župana opozarjali na slabo pripravljene odloke, na netransparentno delovanje na občini, proti političnemu kadrovanju in upajmo, da jih bodo ljudje za pokončno držo, na naslednjih volitvah dodatno nagradili. Naš lokalni odbor deluje dobro, prav gotovo so rezerve, imidž stranke se dviga in lahko z optimizmom pričakujemo nove izzive za stranko“, je dejal predsednik OO SDS Roškar, ki je izpostavil tudi aktivnosti na pridobivanju novih članic in članov.
In med drugim jim bo ta naloga še naprej ena izmed prioritet, druga prioriteta pa bo še naprej, kako vzpodbuditi mlade za članstvo in tudi ustanovitev pomladka stranke..., ob tem kot so dejali, jim je letos glavna naloga: zmaga na volitvah za predsednika republike.