SGP Pomgrad bo posodobil 2,5 km prometnic

V občini Apače modernizirajo lokalne ceste.
Na sedežu občine Apače je potekala krajša slovesnost, na kateri sta župan občine Apače Franc Pižmoht in namestnik predsednika uprave SGP Pomgrad Boris Sapač, podpisala izvajalsko pogodbo za modernizacijo občinskih cest. Gre za šest odsekov lokalnih cest in javnih poti v skupni dolžini 2,5 km. Naložba, ki jo bo financirala občina s proračunskimi sredstvi, saj še ni zaživela finančna perspektiva 2014/20, je vredna slabih 254 tisoč evrov, novo podobo bodo cestni odseki v Apačah, Črncih, Nasovi, Grabah in v drugih zaselkih dobili do konca avgusta oz. septembra. Nadzor nad deli bo izvajal BNG Gradbeni inženiring – Bojan Safran, s.p.

Še pred podpisom izvajalske pogodbe je apaški župan Pižmoht med drugim dejal, da so v občini v minulih dveh mandatih naredili veliko, da pa je potrebno še marsikaj postoriti in se ne mislijo ustaviti. V letošnjem proračunu je največ investicijskih sredstev namenjenih za prometno infrastrukturo, zlasti modernizaciji lokalnih in občinskih cest ter javnih poti. Ker pač ni zaživela nova finančna perspektiva, je potrebno vse financirati iz občinskega proračuna. Torej tudi teh šest cestnih odsekov, ki ljudem veliko pomenijo.

Za majhne lokalne skupnosti in zlasti podeželje je že vsak meter nove ceste dobrodošel in ljudje to znajo ceniti in spoštovati. Tokrat bo sicer moderniziranih približno 2,5 kilometra lokalnih cest in javnih poti, in sicer: Apače – Nasova (Trije križi) – Spodnja Ščavnica, v dolžini 130 metrov; Črnci – Nasova – Zgornja Ščavnica (Frelih hrib), v dolžini 540 metrov; Apače pokopališče – Šebjanič – Kolarič s priključkom za mizarstvo, 495 metrov; Lomanoše – Mlačine – Lutverci, 540 metrov; Črnci Štuhec – Gantar, 120 metrov; Grabe – Janhovsko polje (odsek Grabe – Frelih), 787 metrov.

Župan Pižmoht je pozval občane na strpnost, saj bo v času rekonstrukcije cest nekoliko spremenjen prometni režim, a je pač tako, da je pri vsaki izboljšavi pred tem malo potrebno potrpeti. In ko bo konec septembra končano delo še na zadnjem odseku, bo življenje za mnoge občane in mimoidoče lepše.