Svečano odprtje asfaltne ceste pri družini Antona Lončarič

Kljub dežju, je odprtje asfaltirane ceste Trotkova-Negovski Vrh...
Kljub dežju, je odprtje asfaltirane ceste Trotkova-Negovski Vrh, katerega sta pripravila KS Negova in družina Lončarič in se je odvijalo pri družini Ljudmile in Antona Lončarič v Negovi, potekalo v veselem razpoloženju. Zaradi dežja se je glavni del prireditve, ki so jo s kulturnim programom obogatili, učenke OŠ Dr. Antona Trstenjaka Negova Liza Marie Valentan in Samata Juršnik ter Pevski zbor DU Negova-Spodnji Ivanjci, odvijal pod gospodarskim poslopjem družine Lončarič. Prireditve, ki se je odvijala v okviru praznovanja občinskega praznika občine Gornja Radgona, so se ob domačinih, ki prebivajo ob cesti, udeležili številni gostje, med njimi župana občin Benedikt Milan Gumzer in Gornje Radgone Anton Kampuš, podžupana občin Benedikt in Gornja Radgona Janez Zorko in Vinko Rous, častni občan občine Gornja Radgona Slavko Lončarič, ravnateljica OŠ Dr. A. Trstenjaka Negova Slavica Trstenjak, predstavniki izvajalca del podjetja Legartis iz Lendave in predsednik KS Negova Mirko Rožman, ki je ob nagovoru udeležencev prireditve povedal: »Izražam veselje, da so tudi ti obrobni prebivalci občin Gornja Radgona in Benedikt, skozi kateri poteka ta asfaltirana cesta, dobili sodobno cestno povezavo in se rešili blata in prahu.« Ob tem se je posebej zahvalil županoma obeh občin in svétnikom, ki so imeli posluh, da so potrdili to za krajane, ki živijo ob tej cesti, pomembno investicijo.
O pridobitvi sta spregovorila tudi župana Anton Kampuš in Milan Gumzer. Oba sta izrazila zadovoljstvo, da jim je uspelo speljati ta skupni projekt obeh občin, ter s tem narediti veselje ob cesti živečim krajanom. Župan Anton Kampuš pa je ob tem predstavil nekaj projektov, ki jih izvajajo v občini Gornja Radgona. Kot je dejal, sta največji investiciji izgradnja Vrtca v Črešnjevcih in čistine naprave za mesto Gornja Radgona. Ob tem potekajo ureditve 10 krajših cestnih odsekov, ki vodijo le do nekaj hiš. Po njegovem tako ostane v občini Gornja Radgona neasfaltiranih cest le še 15 do 20 odstotkov cest. Pohvalil je tudi podjetje Legartis iz Lendave, ki je na 785 metrih ceste opravilo zahtevna zemeljska dela, in podjetje Asfalti Ptuj, ki je položilo asfalt.
Trak sta ob domačinih prerezala župana Anton Kampuš in Milan Gumzer. Po odprtju so bili vsi udeleženci prireditve povabljeni na pogostitev in prijetno druženje pri družini Ljudmile in Antona Lončariča, ki sta pripravila pogostitev, kjer ni manjkalo dobrot in dobre kapljice. Kakor se za »likif« ali zaključek spodobi, so bili udeleženci deležni tudi prleških gibanc.