Bakovčan Alojz Novak osvojil „Pokal občine Gornja Radgona 2021“

Skromen ulov lepega števila udeležencev ribiškega tekmovanja v Podgradu.

    V okviru praznovanja 26. občinskega praznika občine Gornja Radgona, je Radgonska podružnica RD Radgona, pripravila 15. tekmovanje v športnem ribolovu za „Pokal občine Gornja Radgona 2021“. Kljub upoštevanju navodil povezana s covid-19 in upoštevanju pogojev PCT ter dejstvu, da je bilo v okolici veliko trgatev in drugih dogodkov, je na tekmovanju, ki je tudi letos potekalo na ribniku v Podgradu, nastopilo kar 27 (lani zgolj 10) tekmovalcev z obeh bregov reke Mure, ki so po prijetnem in sončnem vremenu namakali štiri ure. Seveda je bilo zraven tudi veliko navijačev in drugih obiskovalcev. Vse je bilo v najboljšem redu, le da so ribiči tožili, da so letos ribe v ribniku bile nekoliko bolj zaspane in lene, saj niso prejemale kot običajno v omenjenem ribniku. Od 27 udeležencev jih je le deset uspelo ujeti vsaj eno ribo, skupaj pa so ulovili le 35.790 gramov rib, katere so po tehtanju vrnili nazaj v vodo. Tako je povprečno vsak posameznik ujel zgolj 1.323 grama rib.

    Na koncu je zmagal izkušeni ribič Alojz Novak iz Bakovcev, ki je suvereno slavil pred Radgončanoma Blažem Kocbekom in Bojanom Horvatom, vsi trije so ulovili nad polovico vseh rib.

    Po opoldanski malici, katero so postregli kuharji in natakarji s Turistične kmetije Benko iz Spodnje Ščavnice, je prisotne pozdravil in nagovoril radgonski župan Stanislav Rojko, ki je skupaj z vodjo tekmovanja Danielom Cerom Magdičem, podelil pokale trem najboljšim. Zmagovalec Novak je poleg pokala v trajno last prejel tudi prehodni pokal. Posebno medaljo je župan Rojko podelil tudi najmlajšem tekmovalcu Aljažu Ružiču, ki je mimogrede zasedel skupno 5. mesto.

    Končni vrstni red:

1. Alojz Novak (Bakovci) 9.195 gramov rib

2. Blaž Kocbek 7.020,

3. Bojan Horvat 4.375,

4. Svetozar Markovič (vsi Gornja Radgona) 3.715,

5. Aljaž Ružič (Radenci) 3.080,

6. Ivan Jaušovec (Plitvica) 2.815,

7. Branko Ružič (Radenci) 2.520,

8. Drago Perkič (Tišina) 1.565 itd.