GOSTJE SO FAVORITINJE, TODA...

Nogomet-ženske/Slovenke v soboto igrajo proti Srbkinjam...
Dravograd – V športnem parku v Dravogradu, se pod vodstvom selektorja Zorana Cirkvenčiča ter trenerjev Tanje Lekič in Darka Rogana, že od ponedeljka, pripravljajo najboljše slovenske nogometašice. V soboto ob 16. uri jih namreč čaka ena najpomembnejših tekem v zgodovini, kajti prvič se jim ponuja lepa priložnost, da bi se celo uvrstile na Evropsko prvenstvo, ki bo čez dve leti (2009) na Finskem. V 3. kvalifikacijski skupini se naše igralke nahajajo skupaj s Francijo, Islandijo, Srbijo in Grčijo. Izmed vseh omenjenih reprezentanc so Slovenke sicer najslabše rangirane na FIFA lestvici, kljub temu pa je v kvalifikacijah vse možno. Najboljše je osvojiti prvo mesto, ki na Finsko vodo direktno, v dodatne kvalifikacije vodijo druga mesta ter nekaj najboljših tretjih. In morebiti bi Slovenke lahko osvojile omenjeno 3. mesto. Žal pa naš selektor Zoran Cirkvenčič, že na uvodni tekmi ima kar nekaj težav, s sestavo ekipe. Tako se je od reprezentance nekoliko presenetljivo poslovila izkušena Karmen Vais, sicer odlična golgeterka. Enako je odšla tudi Andreja Glavač, na katero je Cirkvenčič tudi resno računal. Manja Benak je kaznovana in ne more igrati proti Srbiji, Adriana Bogolin in Milica Vuksanovič pa sta poškodovani. Ob vsem pa ima Prekmurka Tjaša Tibaut šolske obveznosti...
Tako bo predvsem oslabljena zadnja linija, kjer naj bi bilo največ dela, saj po znanih podatkih imajo Srbi veliko odličnih napadalk, ki igrajo v tujini, predvsem na Islandiji ter v ZDA in še nekaterih evropskih državah. In če bodo kompletne bo našim dekletom izjemno težko. „Dejansko večina srbskih nogometašic igra v tujini, predvsem povsod po Evropi, tako da so informacije zelo skope. Toda dejstvo, da igrajo v najmočnejših ligah dovolj govori o njihovi kakovosti. Zato bi vse razen poraza za nas bil lep uspeh, toda to še zdaleč ne pomeni da ne bomo skušali zmagati, če nam se ponudi priložnost. Zmaga na startu kvalifikacij bi nam zelo dobrodošla, tako s tekmovalnega kot še posebej psihološkega vidika. Vzdušje v ekipi, tukaj na Koroškem je zelo obetavno, čeprav je težko, da ne bomo nastopili kompletni. A kaj moremo, ko so v nogometu vedno možne tudi težave in nepredvideni problemi. Ne glede na vse in ne glede na dejstvo, da bo ekipa oslabljena, sem optimist, saj so dekleta večkrat pokazala, da so zmožna preseči pričakovanja“, nam je povedal selektor Cirkvenčič, ki je na Koroško naknadno povabil: Ksenijo Povh (Krka), Jasmino Zelko (Pomurje Davidov hram) ter Estero Vehar (Kamen Jerič).
Naš selektor računa, da bi se dekleta po osmih kvalifikacijskih tekmah lahko uvrstila v dodatne kvalifikacije. „To pomeni, da moramo za sabo pustiti dve reprezentanci, vse tekmice pa so bistveno bolje rangirane kot mi. Ciklus kvalifikacij bo pokazal ali smo dejansko to zmožni. Francija, ki je v samem vrhu evropskega in svetovnega ženskega nogometa, je prvi favorit naše skupine. Z ostalimi bi se lahko koliko toliko kosali in borili za dodatne kvalifikacije, in z malo sreče bi se lahko vse zgodilo“, dodaja popularni Ciro.
Še večji optimist je srbski selektor Perica Krstić, ki je za srbske medije povedal, da je izredno zadovoljen s kvalifikacijsko skupino v kateri igra njegova reprezentanca. „Dobili smo dejansko nasprotnike po meri in imamo realne možnosti za osvajanje enega od treh prvih mest, ki nas pelje na EP ali pa v dodatne kvalifikacije. Boljši smo od ekip Grčije in Slovenije, zanesljivo pa se lahko enakopravno kosamo tudi z Islandkami in Francozinjami“, je dejal Krstić, ki je sedaj nekoliko omilil svojo izjavo in dejal, da nikogar ne podcenjuje, torej tudi Slovenk ne.
Slovenija – Srbija, Športni center v Dravogradu, sobota 05.05.2007 ob 16.00. Glavna sodnica: Katlin Kulcsar, pomočnici: Makkosne Petz Brigitta in Judit Kulcsar (vse Madžarska), četrta sodnica: Tanja Subotič (Slovenija), delegat: Wolf-Günter Wiesel (Nemčija).
Slovenija: Jasmina Mlakar, Jadranka Kneževič, Anja Milenkovič, Polona Govek, Ksenija Povh (vse Krka), Nataša Petrovič, Ana Kovač (obe Slovan), Lucija Grad (Senožeti Vode), Andreja Nikl, Mateja Zver, Jasmina Zelko (vse Pomurje Davidov hram), Saša Peruš, Petra Mikeln (obe Slovenj Gradec), Estera Vehar (Kamen Jerič), Snežana Maleševič (ASD. Calcio Shiasiellis, Italija), Zorica Garič (St. Margarethen, Avstrija), Tea Podrecca (Graphistudio Tavagnacco, Italija) in Claudija Ledinek (FC Nünnbweg, Nemčija). Selektor: Zoran Cirkvenčič.