NADALJUJE SE DRŽAVNO PRVENSTVO

MARIBOR IN RAVNE V SREDIŠČU POZORNOSTI...
Ljubljana – Po dobrem poldrugem mesecu premora, ko je potekalo Evropsko prvenstvo, finalni turnir Slovenskega pokala, ter še nekatera domača in mednarodna tekmovanja, se ta konec tedna nadaljuje ligaško državno prvenstvo v obeh prvih namiznoteniških ligah. In čeprav sta tri kroga pred koncem, praktično že znana državna, pa bi se lahko prav tokrat, v 16. krogu, v obeh ligah marsikaj zaplete. V obeh ligah sta namreč na sporedu derbija vodilnih ekip, ko drugouvrščeni ekipi Maribor Finee in Fužinarja Interdiskonta, ki še imata teoretične možnosti za osvojitev naslova, gostita Kemo Puconci, oz. Iskro Avtoelektrika, ki sta že praktično osvojila naslova. V primeru zmage Štajercev in Korošic, bi se nekoliko zapletlo, in odločitev ne bi bila znana do konca. Tudi realno je za pričakovati, da bodo Mariborčani, ki trenutno igrajo v dobri formi, premagali Prekmurce in se jim približali na eno samo točko, a kljub temu so Prekmurci bližje svojemu prvemu naslovu državnega prvaka. Pri dekletih pa je nekoliko bolj jasno in najbrž bodo trikratne državne prvakinje iz Vrtojbe, tudi na Koroškem dosegle pozitiven rezultat, in že sedaj potrdile svoj četrti zapovrstni naslov. Ting Yang, Petra Škabar in Janja Milost, v primerjavi z Asyo Kasabovo, Natalijo Lužar in Manco Fajmut, igrajo trenutno v boljši formi, kar so pokazale tako v finalu pokalnega tekmovanja kot na 2. TOP 12 turnirju.
Vse ostale tekme 16. kroga so v senci omenjenih derbijev. Najbolj dramatično bo na ženski tekmi Kajuh Slovan – Vesna, saj ekipi iz Kodeljeva in Zaloga neposredno odločata o tem, katera ekipa bo morala v dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi. V rahli prednosti so gostiteljice, še zlasti če bo zaigrala tudi izkušena Špela Polončič. Ob tem so Ilirijanke favoritke v Radljah ob Dravi, Izolanke v Rakeku, ter Kranjčanke proti gostjam iz Velenja. Pri fantih so Velenjčani favoriti proti gostom iz Spodnje Šiške, Kočevci ne bodo imeli težav proti aktualnim državnim prvakom iz Lendave, enako Krka proti gostom iz Ptuja. Tudi Sobočani so izraziti favoriti na tekmi proti Mengšanom.
Pari 16. kroga v I. SNTL, moški (sobota, 5.5.2007, ob 17,00): ŽNTK Finea Maribor – Kema Puconci, Krka – Ptuj, Sobota – Edigs Mengeš, Tempo Velenje – Ilirija, Melamin – LM KO Lendava. Pari 16. kroga v I. SNTL, ženske (sobota, 5.5.2007, ob 17,00): Fužinar Interdiskont, Merkur – Tempo Velenje, Prevent – Ilirija, PPK Rakek – Arigoni, Kajuh Slovan – Vesna Zalog.