Ljubljančani suvereno pred Zasavjem ter Dolenjsko in Belo krajino

Radenci so gostili 9. državno prvenstvo ZPVD Sever v kegljanju.

    V organizaciji Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje, je na kegljišču KK Radenska v Radencih potekalo 9. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev ZPVD Sever v kegljanju. Na zanimivem tekmovanju, ki je hkrati bilo namenjeno druženju policijskih veteranov, se je za medalje v posamični in pokale v ekipni konkurenci pomerilo sedem ekip policijskih veteranskih društev Sever iz cele Slovenije. V sicer moški druščini sta nastopili tudi tekmovalki Marija Tertinek (PVDS za Koroško) in domačinka iz pomurskega PVD Marija Ranteša. Na otvoritveni slovesnosti sta udeležence tekmovanja in druge prisotne pozdravila predsednik društva organizatorja PVD Sever za Pomurje Drago Ribaš in predsednik ZPVD Sever, dr. Tomaž Čas.

    Na prvenstvu, ki sta ga vodila Igor Klarič, športni referent PVD Sever Pomurje in Darko Repenšek, športni referent ZPVD Slovenije, in kjer se je v ekipni in posamični konkurenci tekmovalo - 60 lučajev mešano, je so ekipno in posamično bili Ljubljančani. Nekoliko bližje so jim bili kolegi iz Zasavja, ki jo Ljubljančanom morali predati prehodni pokal iz lanskega državnega prvenstva, vsi ostali pa so močno zaostajali. Tudi posamično so v ospredju bili tekmovalci iz Ljubljane in Zasavja.

    Rezultati, ekipno: 1. PVD Sever Ljubljana (Rado Bojan Selan, Miro Zbašnik, Vinko Hleb, Anton Herbst) 1.041; 2. PVD Sever Zasavje (Slavko poglajen, Adolf Laznik, Maro Plazar, Dušan Mal) 1.021; 3. PVD Sever Dolenjska in Bela krajina (Marjan Dragan, Franc Bojnec, Miran Zupančič, Slavko Trontelj) 968; 4. PVD Sever za Koroško 942, 5. PVD Sever za Pomurje (Tibor Könye, Franc Prapotnik, Marija Rantaša, Stanko Ilješ) 908, 6. PVD Sever Gorenjska 770, 7. PVD Sever Maribor 714.

Posamično: 1. Vinko Hleb (Ljubljana) 299, 2. Slavko Poglajen (Zasavje) 263, 3. Bojan Rado Selan (Ljubljana) 258, 4. Marko Plazar 257, 5. Dušan Mal (oba Zasavje) 256..., 14. Marija Rantaša in Stanko Ilješ, 19. Franc Prapotnik 210, 23. Tibor Könye (vsi PVD Sever za Pomurje) 202 itd.

    Zaključna prireditev s podelitvijo medalj in pokalov najboljšim posameznikom in ekipam je bila v gostišču Kostanj na slikoviti Ptujski Cesti, naselju nad Gornjo Radgono. Medalje najboljšim posameznikom in pokale najboljšim ekipam so podelili predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas, predsednik Komisije za šport pri ZPVD Sever mag. Darko Repenšek in predsednik PVDS Pomurje Drago Ribaš, Zasavci pa so prehodni pokal Zveze Sever v enoletno hrambo predali novim ekipnim zmagovalcem Ljubljančanom. Ob koncu se je predsednik komisije za šport Repenšek z listinami zahvale Zveze Sever zahvalil PVDS za Pomurje in KK Radenci za izjemno dobro organizirano in izvedeno 9. državno prvenstvo ter članom društva organizatorja Igorju Klariču, Dragu Ribašu in Andreju Bračku za osebni prispevek k takšni organizaciji, kot tudi sodniku Dušanu Pahovnikarju, sicer članu PVD Sever, za sila korektno sojenje. Vsi udeleženci so ne glede na dosežene tekmovalne rezultate zelo zadovoljni zapustili Pomurje z mislimi usmerjenimi na jubilejno 10. državno prvenstvo v prihodnjem letu...