Raje so hrustali pečene postrvi, kot lovili žive krape

Le 15 tekmovalcev za Pokal EU, suverena zmaga za Svetozarja Markoviča.

    Čeprav je tokrat udeležba na ribiškem tekmovanju bila skromna, nastopilo je le 15 ribičev, je dogodek, ki se je odvijal v Podgradu pri Gornji Radgoni potrdil, da se ljudje spet radi družijo. Radgonska podružnica RD Radgona (slednjo tvori pet podružnic, poleg radgonske še apaška, tišinska, radenska in podružnica Sv. Jurij), je namreč na svojem ribniku v Podgradu pripravila svoje tradicionalno ribiško tekmovanje za 18. Pokal EU, poleg tega pa druženje ribičev in občanov ob hrustljavih postrvih. In dokler je udeležba ribičev-tekmovalcev bila skromna, pa je bilo veliko tistih, ki so pohrustali kakšno postrv, za katere je skrbel Branko Frumen, z ekipo, ter kaj popili in se družili v lepem okolju.

    Ko gre za tekmovanje pa je razred zase bil Svetozar Markovič, ki je ujel skoraj polovico vseh rib, katere je ulovili 11 tekmovalcev, saj štirje niso imeli sreče in je njihova mreža ostala prazna. Vsi skupaj so sicer ujeli 38.380 gramov rib, katere so po tehtanju spustili nazaj v ribnik, kar 17.610 gramov je ulovil zmagovalec, ki je imel velik naskok pred najbližjimi zasledovalci, Jakobom Kampušem in Matjažem Peršo.

    Končni vrstni red: 1. Svetozar Markovič 17.610 gramov ujetih rib, 2. Jakob Kampuš 4.820, 3. Matjaž Perša (vsi Gornja Radgona) 3.080, 4. David Švab (Hercegovščak) 2.960, 5. Milan Božič (Križevci pri Ljutomeru) 2.720, 6. Branko Borko (Gornja Radgona) 1.730, 7. Ivan Jaušovec (Plitvica) 1.700, 8. Branko Ružič (Radenci) 1,380 itd.

    Po končanem tekmovanju sta organizatorja tekmovanja Daniel Cer Magdič in Slavko Raduha, petim najboljšim podelila praktične nagrade, trije najboljši pa so prejeli še lepe pokale, prehodni pokal pa je pripadel zmagovalcu Svetozarju Markoviču.