NAMIZNI TENIS/KONČANA SREDNJEEVROPSKA SUPER LIGA

OBA NASLOVA V AVSTRIJO. Izmed slovenskih ekip najboljši Mariborčani na 7. mestu: Iskra osma, Kema trinajsta...
Dunaj – Potem ko sta odigrani še povratni tekmi za končni prvi mesti v moški in ženski konkurenci, je tudi uradno končano tekmovanje v Srednjeevropski super ligi za sezono 2006/07, v kateri nastopajo ekipe iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije. In obe odločilni tekmi za prvi mesti sta se končali tako, da sta naslova pričakovano pripadla avstrijskima ekipama Linz AG Froschberg (ženske) in SVS Niederösterreoch (moški), ki v svojih vrstah imata same vrhunske igralke in igralce predvsem iz tujine. Naše ekipe so dosegle nekoliko manj kot lani, ko so prvič nastopale. Še najbolje so se odrezali Mariborčani, ki so na koncu zasedli sedmo, sledijo pa Vrtojbčanke (lani tretje), ki so se tokrat morale zadovoljiti z osmim, najslabše pa so se presenetljivo uvrstili igralci Keme Puconci, z osvojenim 13. mestom. Kakorkoli že, to je lepa mednarodna izkušnja za naše igralke in igralce, tekmovanje pa si bosta še posebej zapomnila Zvonko Plohl (Kema Puconci) in Petra Škabar (Iskra Avtoelektrika), ki sta v omenjenem tekmovanju premagala takšna nasprotnika, kakršna si niti sanjala nista: Škabarjeva, Kitajko Liu Yuan, Plohl pa nekdanjega svetovnega prvaka Avstrijca Wernerja Schlagerja.
Samo tekmovanje, ki ga je uspešno vodil dr. Reinhold Luckeneder iz avstrijske namiznoteniške zveze, je pokazalo več kot solidno kakovost in tudi zanimanje javnosti, toda tudi nekatere slabosti, ki jih v prihodnje kaže odpraviti. Tukaj predvsem kaže omeniti predtekmovanje v skupinah, ko nekatere ekipe kalkulirajo ter na nekaterih tekmah ne igrajo v popolni postavi, s čem lahko „določijo“ vrstni red. To je v minuli sezoni še posebej občutila naša ekipa Kema Puconci, ko je tudi po lastni neumnosti ter nekorektnosti končnega zmagovalca SVS Niederösterreicha, ki je proti češkem Banik Kavirovu nastopil z rezervno postavo in izgubil, končala šele na 13. mestu, čeprav bi lahko Prekmurci bili med prvih osem ekip.
Rezultati odločilnih tekem, moški, za 1. mesto: SVS Niederösterreich – El Nino Praha/I 6:4 in 7:3; za 3. mesto: Celldömölk – SK AVEX Zlin 6:4 in 2:8, za 5. mesto: El Nino Praha/II – Večernji List Zagreb 9:1 in 5:5, za 7. mesto: ŽNTK Maribor Finea – STK Banik Havirov 7:3 in 9:1, za 9. mesto: Turnerschaft Innsbruck – Kecskemet 7:3 in 0:10, za 11. mesto: SKST Bratislava – UTTC Langenlois 7:3 in 6:4, za 13. mesto: SK UFK Nitra – Kema Puconci 2:8 in 2:8, za 15. mesto: STK Pula – SK HCH Čadca 2:8 in 0:10.
Končni vrstni red: 1. SVS Niederösterreich (Avstrija, 8. naslov v 14 tekmovanjih), 2. El Nino Praha/I, 3. SK AVEX Zlin (oba Češka), 4. Celldömölk Varosi (Madžarska), 5. El Nino Praha/II (Češka), 6. Večernji List Zagreb (Hrvaška), 7. ŽNTK Maribor Finea (Slovenija), 8. STK Banik Havirov (Češka), 9. Kecskemet (Madžarska), 10. Turnerschaft Innsbruck (Avstrija), 11. SKST Bratislava (Slovaška), 12. UTTC Langenlois (Avstrija), 13. Kema Puconci (Slovenija), 14. SK UFK Nitra, 15. SK HCH Čadca (obe Slovaška), STK Pula (Hrvaška).
Rezultati odločilnih tekme, ženske, za 1. mesot: Linz AG Froschberg – Postas Budapest 9:1 in 3:7, za 3. mesto: Szekszard AC - STK Duga Resa 5:5 (20:19) in 5:5 (18:18), za 5. mesto: Mladost Zagreb - MSK Breclav Gumotex b.b.; za 7. mesto: Iskea Avtoelektrika – LZ Linz-Froschberg 5:5 in 3:7, za 9. mesto: Topvar Topolčany – TTC Villach 8:2 in 3:7, za 11 mesto: SKST Topolčany Končni vrstni red: 1. Linz AG Froschberg (Avstrija, 4. naslov od 14 tekmovanj), 2. Poštaš Budapest, 3. Szekszard AC (oba Madžarska), 4. STK Aquaestil Duga Resa, 5. HASTK Mladost Zagreb (obe Hrvaška), 6. Slovan Breclav Gumotex (Češka), 7. LZ Linz-Froschberg (Avstrija), 8. NTK Iskra Avtoelektrika Vrtojba (Slovenija), 9. Topvar Topolcany (Slovaška), 10. TTC Villach (Avstrija), 11. SKST Topolčany (Slovaška).