ŠPORTNI RIBOLOV

PONOVITI USPEH (3. MESTO) IZ ŠPANIJE. Letošnje Svetovno klubsko prvenstvo bo potekalo med 1.in 11. junijem v BiH, med favorite pa mnogi uvrščajo tudi šestkratne slovenske državne prvake...
Gornja Radgona – Te dni v Gornji Radgoni, Radenci in širše po Pomurju in na Štajerskem potekajo sklepne priprave tekmovalne ekipe Ribiške družine (RD) Radgona, Temeljne enote (TE) Radenci, za nastop na letošnjem Svetovnem klubskem prvenstvu, ki bo potekalo med 1. in 11. junijem v Nacionalnem parku „Hutovo blato“ pri Čapljini v Bosni in Hercegovini.
Pravzaprav so se priprave za omenjeno največje klubsko tekmovanje športnih ribičev v lovu s plovcem, za radgonske in radenske ribiče začele že minulo jesen, ko je potekala zadnja tekma na reki Savi v Radečah, in ko so Radgončani šestič osvojili naslov državnega prvaka. Posebej je namreč bilo potrebno zbrati finančna sredstva, kajti tovrstna tekmovanja so izjemno draga, in čeprav tokrat svetovno prvenstvo ne poteka tako daleč, kot običajno, so stroški zelo visoki. Vsekakor pa so potrebne tudi „tekmovalne priprave“, kajti slovenske državne prvake mnogi štejejo med favorite letošnjega svetovnega prvenstva za eno od medalj, kar ob dejstvu, da so Radgončani na tovrstnih tekmovanjih že stali na stopničkah, niti ne preseneča.
Ekipa Radgone je namreč bila državna prvakinja že šestkrat in je ravno tolikokrat predstavljala Slovenijo na svetovnem klubskem prvenstvu. Torej gre za izkušeno ekipo, ki je največji uspeh dosegla na Svetovnem prvenstvu v španskem Talaveru de la Reina, kjer so leta 2004 osvojili odlično 3. mesto. Omenjeni uspeh pa so leto dni pozneje dopolnili z nehvaležnim, a kljub temu več kot solidnim 4. mestom v mestu Umbertide (Italija). Sedaj, pred odhodom v Bosno in Hercegovino, kjer so si že ogledali in preizkusili „ribolovno traso“ pri hercegovskem mestu Čapljina, Radgončani ne obljubljajo ničesar.
Cilj jim je predvsem dobro tekmovati in poskusiti ponoviti uspeh iz Španije izpred treh let. Ker pa gre za močno ekipo, katero tvorijo sami slovenski državni reprezentanti, ki bodo našo državo zastopali tudi na svetovnem in evropskem reprezentančnem prvenstvu, ne bo nobeno presenečanje, če iz Hercegovine 11. junija dobimo ugodne in prijetne novice. Uspeh bi vsekakor bil že uvrstitev med deset najboljših ekip na svetu, še posebej pa bi se veselili še kakšne medalje!
V minulem državnem prvenstvu, v katerem mimogrede nastopa 12 ekip iz cele države, je ekipa RD Radgona skozi celo sezono nastopala v postavi: Miro Matjašec, Avgust Prelog, Željko Mavrič, Aleš Kancler, Stanko Verstovšek in Damijan Tomažič (vodja: Anton Rengeo). In prav omenjena ekipa bo v popolni postavi odpotovala tudi na svetovno prvenstvo. Poleg bo šestih tekmovalcev in vodje, bo zraven še trener Marjan Kancler, sicer oče tekmovalca Aleša Kanclerja.
Radgonski ribiči potujejo v Bosno in Hercegovino že pred koncem tega meseca in se bodo nekaj časa pripravljali ter prilagajali tekmovalnim pogojem.