TENIS/NADALJEVANJE DRŽAVNEGA
PRVENSTVA DO 18 LET

ROLA IN BONIN PRESENETLJIVA POLFINALISTA Jasmina Kajtazovič in Urša Jerman proti ženskemu finalu ...
Portorož - Na teniških igriščih Marine v Portorožu se je včeraj (sreda) nadaljevalo DP v tenisu za mladince in mladinke do 18 let. Na sporedu so bili že četrtfinalni dvoboji, v katerih smo videli izjemno kakovostne dvoboje, saj so mladi igralci in igralke prikazali odličen tenis. Pri dekletih je klonila še zadnja obalna predstavnica na turnirju Polona Dakič (Koper) od katere je pričakovano bila boljše 1.nosilka Urša Jerman (Triglav Kranj). Polona je odlično začela, povedla 3:1,vendar je Jermanova uspela s sigurno igro obrniti rezultat v svojo korist in se zasluženo uvrstiti v polfinale. Tam je tudi Jasmina Kajtazovič, ki ni bila nosilka, ter še tretja in četrta nosilki Manca Križman (Nova Gorica) ter Klavdija Rebol (Triglav).
Pri fantih sta se oba prva favorita za naslov državnega prvaka Aljaž Bedene (Idrija) in Tomislav Termar (Branik MB) z lahkoto uvrstila med štiri najboljše. Presenetljivo pa sta se v polfinale uvrstila Ptujčan Blaž Rola, prava drama pa je potekala med 4.nosilcem Mirkom Urbanijo in 8.nosilcem, Koprčanom Rokom Boninom. V več kot 4 ure trajajoči tekmi polnih preobratov je na koncu slavil slednji. Urbanija je v tretjem nizu že vodil 4:1, a je nato Rok Bonin z odličnimi kratkimi diagonalami uspel izid izenačiti na 5:5. Takrat je Urbanija zahteval zdravniško pomoč, in žal zaradi krčev ni mogel več nadaljevati izredno zanimive tekme, katero si je ogledalo tudi lepo število gledalcev. „Odločila je le moja boljša kondicijska pripravljenost, dal sem res vse od sebe in mislim, da sem zasluženo prišel v polfinale“, nam je po tekmi povedal utrujeni 17-letni Koprčan.
Rezultati, četrtfinale, ženske: Urša Jerman (Triglav Kranj/1) – Polona Dakič (Koper/7) 6:3, 6:2, Klavdija Rebol (Triglav/4) – Kaja Rajh (ŽTK Maribor) 6:2, 6:2, Manca Križman (Nova Gorica/3) – Daša Orlič (Otočec) 6:3, 6:0; Jasmina Kajtazovič (Loke) – Katja Jadrič (Jaki/5) 6:1, 6:0
Rezultati, četrtfinale, mladinci: Aljaž Bedene (Idrija/1) – Domen Korelc (Benč/5) 6:3, 6:0; Rok Bonin (Koper/8)- Mike Urbanija (Rculu/4) 6:4, 6:7 (2), 5:5 predaja; Blaž Rola (Ptuj) – Andraž Bedene (Idrija/3) 7:5, 3:0 predaja; Tomislav Ternar (Branik/2) – Enaj Bonin (Koper) 6:0, 6:2.