TENIS/
KONČANO DRŽAVNO
PRVENSTVO DO 18 LET

ALJAŽ IN JASMINA PRIČAKOVANA DRŽAVNA PRVAKA...
Portorož - Letošnje Državno prvenstvo v tenisu za fante in dekleta do 18 let, ki ga je na teniških terenih v portoroški Marini odlično pripravil TK Portorož, vsaj ko gre za osvojitev naslovov, ni postregel s presenečanji. Nova državna prvaka v tej starostni kategoriji, sta postala prvi nosilec in favorit Aljaž Bedene (Idrija), in sicer nepostavljena Jasmina Kajtazovič (Loke), ki je kljub temu veljala za glavno favoritko, saj sodi med najboljše evropske igralke v svoji starostni kategoriji do 16 let. Aljaž Bedene je v finalu, ki je trajal poldrugo uro, je brez težav 6:2 in 6:1 ugnal največje presenečenje turnirja Blaža Rola (Ptuj), ki ni bil med nosilci, a je vmes premagal številne favorite. Blaž se je razpoloženemu Ljubljančanu dobro upiral le v prvem nizu, kasneje pa je Aljaž z mirno in učinkovito igro upravičil vlogo prvega nosilca in in favorita, ter se je na koncu zasluženo veselil že drugega državnega naslova v tej starostni kategoriji.
„Igral sem dobro, vendar sem se preveč razburjal. Imeti bi moral res dober dan, da bi lahko premagala Aljaža“, nam je povedal poraženec Rola. Bistveno bolj razpoložen pa je bil zmagovalec Bedene, ki nam je takoj po tekmi povedal: „Zelo sem vesel še enega državnega naslova. Igral sem zelo disciplinirano in tako nisem imel večjih težav“.
Finale pri dekletih je postreglo z zelo zanimivo tekmo,saj sta finalistki prikazali odličen tenis. Komaj 6-letna Jasmina Kajtazovič, ena najboljših mladink v Evropi v svoji starostni kategoriji se je morala v prvem nizu pošteno potruditi proti leto mlajši Kranjčanki, da je strla njen odpor. Prva nosilka Urša Jeman je v prvem nizu v podaljšani igri vodila že 5:2, a je Jasmina z temi zaključnimi udarci uspela osvojiti prvi niz. V drugem nizu je Urša vodila že 5:3 in 40:15, a tudi to ni bilo dovolj, da bi Jasmini Kajtazovič odvzela niz, ki se je prav tako končal v podaljšani igri. Tako se je končni rezultat glasil 7:6(5), 7:6(1). „Urša je danes igrala zelo dobro, vendar sem, ko je bilo to najbolj pomembno odigrala najbolje“, nam je po tekmi, ki je trajala kar tri ure povedala Kajtazovičeva. „Kljub porazu sem bila z igro zelo zadovoljna. Jasmini čestitam za zasluženo zmago“, je povedala utrujena Jermanova, čeprav je očitno, da ne bi bilo nezasluženo, če bi končna zmaga pripadla tudi njej.
V dvojicah sta pri fantih slavila Koprčana Rok in Enej Bonin, ki sta v finalu premagala dvojico Jan Polanec/Blaž Rola (Branik Maribor/Ptuj) 6:4 in 6:4.
Na turnirju smo, zlasti v zaključnih dvobojih videli zelo kvaliteten tenis, tako da se, kot je povedal znani trener in vodja tega prvenstva Aleksander Živin, za prihodnost slovenskega tenisa ni treba bati. Državno prvenstvo je sicer na igriščih ŠRC Marine, kot rečeno, vzorno organiziral domači Tenis klub Portorož, priznanja in nagrade pa sta najboljšim posameznikom in dvojicam podelila predsednik TZS Marko Umberger ter predsednik TK Portorož Mladen Sredojevič.
Rezultati, polfinale, ženske: Urša Jerman (Triglav Kranj/1) – Klavdija Rebol (Triglav/4) 6:3, 4:6, 6:1, Jasmina Kajtazovič (Loke) – Manca Križman (Nova Gorica/3) 6:1, 6:3. Finale: Kajtazovič – Jerman 7:6 (5), 7:6 (1)
Rezultati, polfinale, mladinci: Aljaž Bedene (Idrija/1) – Rok Bonin (Koper/8) 6:0, 5:7, 6:0; Blaž Rola (Ptuj) – Tomislav Ternar (Branik/2) 1:6, 6:3, 5:5 poškodba - predaja. Finale: Bedene – Rola 6:2, 6:1.