Avtoličarji skuhali najboljši bograč
V Ljutomeru je trinajst ekip tekmovalo v kuhanju bograča.
Konec minulega tedna, ko se je v prleški prestolnici Ljutomeru odvijalo veliko takšnih in drugačnih dogodkov in prireditev, sta Društvo za promocijo Prlekije in Šic bar caffe pripravila tradicionalno, 4. tekmovanja v kuhanju bograča. Pred dvorano ŠIC v Ljutomeru je tekmovalo 13 ekip, predvsem iz Prlekije, organizator pa je vsaki ekipi priskrbel potrebni pribor, kruh, delovno mizo, senčnik, meso (svinjsko, goveje, divjačinsko), čebulo in krompir ter aperitiv dobrodošlice. Člani in članice ekip (MK Samorog, Vinogradništvo Kovačič, Dnevni bar pri Bobnjaru Veržej, TKD Babinci Bar M-Power, Gostilna na Gmajni Razkrižje, Caffe bar Šajnović Sveti Urban, Kulinarično društvo Kisla juha Sveta Ana, Avtoličarstvo Škrinjar, Trgovine Jager, Apartmaji Galunder & JR Mesnine, Kmetija Vargazon, PGD Pristava članice in Moški pevski zbor Dobrava), so lahko v svoj izdelek dodali tudi kaj po lastni izbiri, da bi njihov izdelke bil čim boljši.
Na koncu je tričlanska komisija v sestavi: Niko Šoštarič, Milko Lebarič in Dejan Razlag, ocenila vse vzorce, in delo ni bilo lahko in enostavno. Med dobrimi izdelki je najboljši bograč po oceni komisije skuhala ekipa Avtoličarstvo Škrinjar iz Veščice pri Razkrižju, drugo mesto je osvojila ekipa MK Samorog iz Ljutomera, tretje pa Dnevni bar pri Bobnjaru Veržej.