Izpolnile so se (skoraj vse) sanje Vita Klemenčiča iz Apaške doline

Podjetje VK Custom Works iz majhnih Segovcev med svetovno elito. Na 2. mestu na tekmovanju predelanih Harley Davidson motornih koles.

Eden največjih ljubiteljev in tudi poznavalcev motornih koles Harley Davidson, ne le pri nas temveč tudi širše, Vito Klemenčič, ki ima podjetje VK Custom Works nedaleč od Gornje Radgone, v Apaški dolini, se je zelo vesel, zadovoljen in ponosen vrnil iz Budimpešte, kamor je bil povabljen na največji Harley Davidson spektakel na svetu. Že pred odhodom na ta štiridnevni spektakel, ki se je odvijal ob 120-letnici obstoja te unikatne blagovne znamke, nam je Vito povedal: „Počaščeni in ponosni smo! Te dni smo prejeli posebno, zlato kuverto s strani Harley Davidson, kjer so nas povabili v madžarsko prestolnico, na največji Harley Davidson (HD) spektakel na svetu. Slavje 120. obletnice obstoja te unikatne blagovne znamke. V to čast so organizirali edinstveno unikatno razstavo in tekmovanje za najboljšega predelovalca motornih koles znamke HD. Izbrali so 50 podjetij, predelovalcev iz več kot 20 držav, kjer bo 30 žirantov izbralo najboljše tri na svetu. Tudi nam je pripadla ta čast, da smo del tega, del te svetovne elite, v katero smo stopili skromno in ponižno, a zagnano in z velikim srcem, kjer smo dokazali, da se da, če si le upamo in vztrajamo. Hvala vsem našim zvestim strankam, poslovnim partnerjem, prijateljem, družini, domačem okolju in ljudem, ki nas podpirajo. Skupaj, torej gremo do vesolja!“ je med pripravami na odhod v Budimpešto povedal lastnik podjetja VK Custom Works, ki je veliki navdušenec nad tovrstnimi motornimi kolesi Vito Klemenčič, in je podjetje iz majhne vasice na Apaškem polju popeljal med svetovno elito. In to dobesedno, kar se je potrdilo na samem dogodku, z muzejem te unikatne motorje svetovne elite, kjer je s svojim predelanim motorjem s številko 44, osvojil sanjsko 2. mesto med naj, naj... Harleyi. S tem se je dobesedno uvrstil v zgodovino, prav takšno ime „History“ ima tudi najzanimivejši detajl iz njegovega „predelovalnega projekta!“

Podjetje Harley-Davidson Motor Company sicer že 120 let, od davnega 1903 izpolnjuje sanje o osebni svobodi z motornimi kolesi za križarjenje, potovanja in predelavo. Organizira motociklistična doživetja in dogodke ter nudi popolno paleto delov za motorna kolesa, dodatkov, splošnega potrošniškega blaga, motoristične opreme in oblačil Harley-Davidson. In Gustom Galerie ob 120 let Harley Davidson Budapest (največje tekmovanje Harley Davidson na stari celini, katero poteka vsakih 5 let), je tokrat bilo v naši bližini. „Če strnem misli po vsem tem, kaj se mi je v teh dneh zgodilo, lahko enostavno zaključim; Bilo je nepozabno, sanjsko! Če sem pred tednom dni napisal en značilen stavek, katerega ste že kdaj pa kdaj slišali iz mojih ust, bom še ga spet ponovil: Sanje so uresničljive, če le v njih in vase verjameš. A sanje tekmovati na največjem tekmovanju predelanih HD motornih koles, so pretekli teden skoraj postale nedosegljive, saj nas je nepričakovano doletela velika izguba v družini (Oma, hvala vam za vse). A sem se kljub bolečini zavedajoč, da je to vabilo na največji dogodek zadnjih in prihajajočih let, največji uspeh mojega podjetja odpravil odločno, nasproti novim ciljem in uspehom,“ razlaga „po prespani noči“ Vito, ki je hkrati izpostavil nekaj, kar si ni upal sanjati, nekaj, kar ga je že pred samim odhodom navdušilo in mu dalo vedeti, da ustvarja nekaj velikega, nekaj posebnega in unikatnega, nekaj kar so prepoznali tudi njegovi poslovni partnerji, ki so mi določene stvari za ta šov, za ta spektakel pomagali po njihovih najboljših močeh.

Zato je še posebej zahvalil vsem, ki so mu tako ali drugače pomagali (Airbrush Janko, Tapetništvo Ivanek, Avtokozmetika Tiva, Miles, Proset, Nandek Darko, Vulkanizerstvo Čeplak, Peskanje Starič...). „Posebej pa bi želel izpostaviti podjetje Radgonske gorice, kje so prepoznali moje trdo delo, moje poslanstvo, mojo vizijo in me v tednu poprej presenetilo z obiskom v našem podjetju, kot tudi z obiskom na samem prizorišču, in mi ponudilo nekaj unikatnega, kot so unikatni moji izdelki in tako pripravilo darilo, katero sem na samem dogodku za zahvalo podaril Davidsonovima pravnukoma Karen in Billu Davidson in to je unikatna penina in unikatni špricerji Radgonskih goric, z unikatno grafiko, pripravljeno samo za ta spektakel. Ko sta darilo sprejela Karen in Bill sta dejansko tudi bila navdušena,“ razlaga Vito, ki se je mimo grede na samo dogajanje v madžarski prestolnici odpravil skupaj s soprogo Katjo in dobrima prijateljema Mojco in Borisom.

„Da je motorno kolo Harley Davidson z imenom History v 80 % narejen izpod mojih rok, ki sem ga ustvarjal "samo" dobre tri mesece in tako "24ur vsak dan" bedel v delavnici, prejel takšen odziv s strani publike, novinarjev in fotografov, me je osupnilo že ob prihodu na prizorišče, ko je množica ljudi prihrumela do nas. Dodatno potrdilo pa smo prejeli, ko je eden največjih fotografov Onno Wieringa v moto sceni v sekundi poprijel za telefon in posnetek delil širnemu svetu in samo v dveh dneh bil več kot 400 krat deljen po različnih straneh, mi daje vedeti, da sem naredil nekaj dobrega. Da je zadeva še bolj bizarna pa priča o tem, kako samozavestno in odločno postopam v življenju. Na motorju smo namreč zavedajoč, da bo nekoč nekje priložnost srečati in prositi za podpis Karen in Billa Davidsona pripravili posebno grafiko in prostor na motorju za podpis! Verjeli ali ne, drugi dan je bil motor s strani omenjenih podpisan in to na način, kateri bo ostal za zmeraj v mojem srcu, saj sta K&B Davidson bila izjemno navdušena nad motornim kolesom, saj sta nemalo fotografij tudi sama fotografirala. Med drugim je v zadnjem platišču vgraviran tudi njun praded in ostali trije ustanovitelji te legendarne znamke Harley – Davidson,“ je razlagal mojster Klemenčič, ki je kljub vsemu nekako na trnih čakal veliki "finalni dan" v Budimpešti, dan ko ga je prišlo obiskat mnogo prijateljev iz domovine, mu čestitalo za izjemno delo in mu že napovedalo stopničke./p>

„Sam v to iskreno povedano nisem bil najbolj prepričan, ko sem videl s kakšnimi motornimi kolesi je razpolagala konkurenca iz različnih držav (Velika Britanija, Nemčija, Švica, Avstrija, Italija, Nemčija, Hrvaška, Češka, Slovaška, Madžarska, Poljska, Litva, Estonija, Slovenija...). Upanje in pogum mi je pa vlivalo dejstvo, da so skoraj vsi konkurenti prišli do mene in mi čestitali za izjemno delo, tudi določeni vodilni ljudje trgovskih gigantov kot so: Custom Chrome, Europe GmbH, in Motorcycle Storehouse. In tako je bila na sporedu razglasitev, katera je nagradila prvih pet najboljših v Evropi! 5. in 4. mesto s praktičnimi nagradami, tri najvišja pa z pokalom in denarno nagrado. Ko sem iz ust voditeljev slišal: 5 mesto... Nemčija... , 4. Italija... , 3. Italija..., sem se malo že bal, da je mojih sanj o stopničkah mimo, a sledil je val navdušenja, iz mikrofona napovedovalca se je slišalo 2. place Slovenija - History in tako je sledil valj navdušenja, ne samo Slovencev, slišalo se ga je tudi od vseh ostalih prisotnih, ki so pokazali spoštovanje do mene, mojega malega in mladega podjetja in to je neprecenljivo. Tako, da sem na koncu edini preprečil trojno zmagoslavje Italijanov, kateri so trenutno eni največjih v tej panogi. Moj poklon in spoštovanje do njih! Sledilo je že prej omenjeno presenečenje in izročitev unikatne penine družini Davidson in nato slavje dolgo v noč,“se spominja največjega dogodka v svojem življenju podjetnik in ljubitelj HD, ki je še enkrat zahvalil vsem, ki so kakor koli pripomogli k neverjetnem in neprecenljivem uspehu njegovega podjetja.

Ob tem je vsem strankam, ki so bile v tem času, ko se je posvetili projektu History prikrajšani servisnih storitev, pa se je opravičil in jim v zameno za razumevanje v naslednjem servisu ponudil 10% popust. „Motor History, ki gre kot že samo ime govori v zgodovino mojega podjetja kot najboljšo in najbolj unikatno, ter neprecenljivo, bo na ogled ob dnevu odprtih vrat v delavnicah v Segovcih, v soboto, 26.8.2023.“ Tako je Vito v Budimpešti očitno izpolnil skoraj vse sanje, a vsi tisti, ki ga poznajo gotovo vedo, da si bo spet kaj omislil... in s svojo trmo, predvsem pa znanjem, tudi realiziral!