POHORSKI LONEC ZMAGAL NA PANONSKI NIŽINI
Vodstvo Zdravilišča Radenci, pravzaprav direktor hotela Radin Miha Veberič, ter vodja strežbe in kuhinje v omenjenem hotelu: Branko Slavinec oz. Bernard Omar, so si omislili zanimivo idejo za začetek pomladi. Že prvi ...
Začela se je sezona kuhanja jedi v kotličku na prostem
Vodstvo Zdravilišča Radenci, pravzaprav direktor hotela Radin Miha Veberič, ter vodja strežbe in kuhinje v omenjenem hotelu: Branko Slavinec oz. Bernard Omar, so si omislili zanimivo idejo za začetek pomladi. Že prvi izjemno topli konec tedna so namreč izkoristili za pripravo tekmovanja v kuhanju jedi v kotličku na prostem. Na plato ob svoji restavraciji Park v radenskem parku so namreč povabili devet ekip iz pomurskih zdravilišč in term, Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci ter še nekaterih društev, ki so po lastni izbiri pripravljali jedi v kotličku. Eni so se odločili za kislo štajersko juho, drugi za kislo juho iz svinjskih nogic, tretji ričet, bograč ali kakšen drugi golaž, zelenjavno enolončnico z gobami in gosjimi jetri ipd. Ekipa iz Slovaške je kuhala slovaški golaž, ekipa iz panonskega bisera, Term 3000 pa se je odločila za „Pohorski lonec“ za ajdovimi žepki.
In prav slednji je pri komisiji, katero sta sestavljali strokovni učiteljici kuhanja na SŠGT Radenci Zdenka Tompa in Zdenka Trstenjak ter vodja kuhinje v hotelu Radin Bernard Omar, zbral največ točk. Komisija, ki je imela dejansko zahtevno delo, saj so se izkazale vse ekipe, je bila mnenja, da se kuhar Ludvik Luthar svoj „pohorski lonec“ pripravil odlično. Takoj za njim se je s svojim bogračem uvrstil gostitelj iz Zdravilišča Radenci, mladi kuhar Denis Benko, ki je že z lansko zmago na žarijadi v Moravskih Toplicah potrdil, da je pred njim bleščeča kuharska kariera. Na visoko 3. mesto se je uvrstila še ekipa TD Radenci, ki je kuhala kislo štajersko juho.
Končni vrstni red: 1. Terme 3000 Moravske Toplice (kuhar: Ludvik Luthar), 2. Zdravilišče Radenci (Denis Benko), 3. Turistično društvo Radenci (Jožica Sečko – Emil Šmid), vse ostale ekipe so delile 4. mesto.
Vse je bilo izvrstno, od vremena, do tekmovalcev in skuhanih jedi, le nekoliko premalo obiskovalcev je bilo. Presenetljivo je namreč, da Radenčani ne poskrbijo tudi sami, da bi njihov park znova zaživel. Tokrat so imeli veliko priložnost, a niso izkoristili lepo vreme. Kljub temu skuhane jedi vseh devetih ekip so pošle brez težav. Ob tem so obiskovalci lahko poskusili in kupili bučno olje, med in izdelke iz medu, žganja in sadjevce ter različne spominke ipd.