Počitniški Kreativni Vrtiljak v Gornji Radgoni

Lokalne organizacije združile moči pri pripravi nepozabnih počitnic za otroke.

V Gornji Radgoni so se na pobudo Javnega zavoda Knjižnica Gornja Radgona združile lokalne organizacije in otrokom od šest do deset let omogočile teden kreativnih počitnic. Pri organizaciji so sodelovali Mladinski center Gornja Radgona in Muzej Špital pod okriljem Zavoda Kultprotur, Zavod Vitica ter Likovno društvo Gornja Radgona. Raznolik program, ki so ga sestavljale bralne urice, ustvarjalne delavnice, akcijsko in slepo slikanje, igre na prostem, delavnica šivanja in kuhanja, spoznavanje poklica reševalca, gibalne vaje ter družabne igre, je otroke vodil od ene organizacije do druge in jim omogočil, da so se seznanili tudi z njihovim rednim delovanjem.

In kaj so o delavnicah povedali otroci: Moji najboljši trenutki so bili reševalec in ustvarjanje (Zala); Moji najboljši trenutki so bili ko smo pekli pico, poslikave obraza in v Mladinskem centru GR (Polona); Najbolj mi je bilo všeč, ko smo pekli pico, delali trganko in se igrali (Taraja); Fajn je bilo, najbolj, ko so v Mladinski center prišli glasbeniki. Spoznal sem nove prijatelje (Staš); Lepo mi je bilo. Najbolj sem užival, ko smo se igrali v Vitici in pekli pico. Spoznal sem veliko prijateljev (Kristjan Jurij)

Sodelujoči so se združili z namenom, da lokalni skupnosti ponudijo kvaliteten, zabaven in obenem poučen počitniški program za otroke, obenem pa okrepijo medsebojna sodelovanja, na podlagi katerih bodo tudi v prihodnje občanom vseh starosti, ozadij in interesov nudili celosten kulturni repertoar raznovrstnih dogodkov.