ODIDI ŠTIHEC, ODIDI JANŠA...

Mirno na protestnem shodu v Murski Soboti, ki se ga je udeležilo 2500 ljudi, in kjer so za kratek čas pridržali dve osebi...
Murska Sobota – V petek pozno popoldan je tudi na Trgu zmage v Murski Soboti potekal protestni shod, s čem se je prekmurska prestolnica in skrajnja severovzhodna regija pridružila drugim mestom po Sloveniji, kjer so potekali shodi zoper trenutne razmere v državi in lokalnih okoljih. Na Trgu zmage in okolici se je zbralo več kot 2500 ljudi, ki so nosili transparente in plakate z vsebinami tako proti državi kot proti lokalni oblasti. Enkrat se je slišal pok petard in drugih eksplozivnih teles. Protestniki so zažigali fotografije župana Antona Štihca in premiera Janše ter zahtevali predvsem njun odhod. Večjih izpadov in izgredov ni bilo. Del množice se je sprehajal po mestu. Med množico je bilo opaziti nekaj policistov v civilnih oblekah, modre uniforme pa so bile povsod v okolici. Protestniki so bili tudi ob ograji pred mestno občino. V pripravljenosti je bila tudi posebna policijska enota, ki pa ni posredovala. Policisti so sicer bili tudi na drugih mestih po prekmurski prestolnici Murski Soboti, kot so Trg kulture, pred tukajšnjim sodiščem in na mestnih vpadnicah, saj so se bali, da bodo prišli "tujci" iz drugih delov države, ki običajno provocirajo in izzivajo.
Seveda so pomurski policisti zaslužijo tudi pohvale, saj se niso pustili izzvati, ob tem tudi sami niso izzivali temveč so korektno obravnavali protestnike. V Murski Soboti sploh ni bilo opaziti gumijevk in čelad, kot je to bilo drugod po Sloveniji, tako da se je "Prva prekmurska vstaja" končala korektno in zadovoljivo, razen mogoče domačega župana Štihca in še nekaterih politikov iz slovenskega vrha. „Protest v središču Murske Sobote, ki se ga je po oceni policije udeležilo okoli 2500 udeležencev, je potekal mirno. Policisti so odvzeli prostost dvema protestnikoma, starima 18 in 29 let, ki sta poskušala z betonskimi tlakovci priti na protestni shod. Po končanem shodu sta bila oba izpuščena iz pridržanja. Drugih ukrepov policija ni izvedla“, je po končanem protestu sporočil Jožef Prša, tiskovni predstavnik Policijske uprave Murska Sobota.