V ospredju so bili Prleki, vmes pa le Slavc Veldin iz Segovcev

Pikado klub Over the Top v Spodnji Ščavnici pripravil zanimiv pikado turnir.

Prav v dneh in večerih, ko so po deželi v ospredju bile pustne maske in s tem povezana rajanja in zabave, je Pikado klub Over the Top iz Lomanoš pri Gornji Radgoni, pripravil nekaj drugega. V Vaško-gasilskem domu Spodnja Ščavnica so namreč pripravili zanimiv Odprti turnir 501-DO v pikadu, na katerem je nastopilo več kot 40 igralcev in igralk pikada. Poleg tekmovalk in tekmovalcev se je dogodka udeležilo še veliko drugih obiskovalcev in navijačev, tako da je na koncu nastala prav zanimiva prireditev za vse skupaj

Še posebej pa so bili veseli in zadovoljni tekmovalci, ki so osvojili prva štiri mesta, saj so jim pripadla lepa priznanja. Tukaj so daleč najboljši bili tekmovalci iz prleške ekipa Gabrijelov barček iz Vučje vasi, edini ki je malo posegel v „barček“ pa je bil Slavc Veldin iz Pikado kluba Segovci. Slavil je sicer Denis Duh (Gabrijelov barček, Vučja vas), pred klubskim kolegom Darkom Iskro ter tretjeuvrščenim Slavcem Veldinom (PK Segovci). Nagrado za 4. mesto pa si je priigral Boštjan Karo (Gabrijelov barček, Vučja vas).

Organizator turnirja, ekipa Over the Top (Lomanoše) sicer tudi sodi med uspešne slovenske ekipe. V lanski sezoni so namreč bili prvaki 3. lige Pikado zveze Slovenija, letos pa so trenutno vodilni v 2. ligi – vzhod.