Pomlad je cvetoča, zelo čivkajoča

KUD Janez Čuk Vučja vas pripravilo 13. Pozdrav pomladi.
Članice in člani Kulturnega društva Janez Čuk Vučja vas so tudi letos svojim sokrajanom in sosedom polepšali prehod na pomladni letni čas. V domačem gasilskem domu so namreč pripravili že 13. prireditev „Pozdrav pomladi“, na kateri so zabavali sebe in še posebej številne obiskovalce, vse to z mislimi: Pomlad je cvetoča, zelo čivkajoča; Pisane barve ter lepe narave; Trava zeleni, nas pa veseli; Sonček že sije, nam dobro voljo vlije; Ko cvet že toplo pihlja, oznanja, da pomlad je prišla...

Z mladinsko gledališko sekcijo 'podivjone', pod vodstvom mentoric Anite Škrjanec in Tee Recek, so prireditev odprli z zanimivo igro z naslovom: Življenje na deželi nekoč in danes, kjer so prikazali razlike življenja nekoč in danes. Nato so nastopile perice – pevke ljudskih pesmi iz KUD Janez Čuk Vučja vas, pod vodstvom mentorice Ane Lebar, ki so se predstavile s tremi ljudskimi pesmi. V pesmih so besede, ki so jih ljudje uporabljali v davnih časih npr.: Prelüba moja mati ali po zelenih košenincah sem čeveljčke zrosil, itd. Organizatorji so imeli v gosteh Vesele Prleke iz Društvo upokojencev Križevci (mentorica: Milica Hamler), ki delujejo že štiri leta, v novi sestavi pa so od septembra 2018. Pojejo in igrajo slovenske narodne pesmi, kjer so jih tudi v Vučji vasi zaigrali in zapeli. Pri naslednjih nastopajočih se je smer obrnila v malo drugačne glasbene in plesne vode. Nika in Nika sta namreč zaplesali hip hop ter pop dance na koreografijo, ki sta jo sestavili sami. Tudi Tamara se je predstavila z modernim plesom in lastno koreografijo. Bilo je še več plesa, a nekoliko drugačnega, saj so v goste povabili tudi starejšo folklorno skupino KD Slavko Osterc Veržej, pod vodstvom Mateje Žalik Rus ter Ivana Kuharja, ki so se predstavili s plesom Jager in Jagra.

„Bilo je še več gostov, saj so naslednji nastopajoči bili pevci Folklorne skupine Kajer Bučečovci, katere vodja je Helenca Osterc. Zapeli so nam dve pesmi: Veter podpihne, javor se zible ter Vse je veselo, kar živi. Med gosti so bili tudi: predstavnik JSKD Ivan Kuhar, predsednica KD Križevci Silva Duh, predsednica DU Križevci Milica Hamler ter križevski podžupan Bogomir Gaberc, ki je tudi pozdravil vse prisotne. Za zaključek zanimive prireditve nam je Jošt Ros zaigral lepo melodijo na harmoniko“, je povedala Tea Recek iz KD Janez Čuk Vučja vas. Ob koncu pa so vsi skupaj bili deležni pogostitve, kjer so se malo družili, rekli kakšno besedo ali dve ter tudi nazdravili v upanju, da se kmalu spet vidijo na kakšni podobni prireditvi.