Podjetje   |   Kontakt   |   Cenik   |   Oglasi   |   Etični kodeks                                                                                                 
  
TV srk-11
Gospodarstvo Kultura Šport Zanimivosti Kronika Cerkev Politika

Kako je knjiga rešila življenje Billa Clintona?
29.12.2014Pri Založbi Planet je izšla nova koristna knjiga z naslovom: Preprečite in odpravite srčno žilne bolezni – knjiga, ki predvsem govori o koristih polnovredne rastlinske prehrane in nevarnosti uživanja živalske prehrane. Gre za izjemno pomembno knjigo, ki jo je napisal dolgoletni zdravnik in raziskovalec dr. Caldwell Esselstyn, in je tisočim ljudem po svetu rešila življenje, tudi Bill Clintonu. Zato gotovo drži, da bo pomagala tudi Slovenkam in Slovencem, saj tudi pri nas veliko ljudi umira zaradi srčno žilnih bolezni. Avtor nam iz prakse predstavi medicinsko preverjen recept kako se s pravilno prehrano lahko do konca življenja zaščitimo pred vsemi srčno žilnimi boleznimi, ki so najpogostejši vzrok smrti v zahodnem svetu, torej tudi v Sloveniji. Avtor priporoča izključno uživanje polnovredne rastlinske prehrane: takšna prehrana je seveda tudi najboljša zaščita za živali, ki jih ljudje za prehrano ubijemo več kot 50 milijard letno.

Torej, najpogostejši vzrok smrti v zahodnem svetu, tudi v Sloveniji, so bolezni srca in ožilja. V knjigi nam avtor, dolgoletni zdravnik in raziskovalec, predstavi medicinsko preverjen recept kako se s pravilno prehrano lahko do konca življenja zaščitimo pred vsemi srčno žilnimi boleznimi. Rešitev, ki jo dr. Esselstyn predstavi v knjigi Preprečite in odpravite srčno žilne bolezni, je tako globokoumna kot Newtonovo odkritje težnosti. Polovica vseh Američanov, ki bodo danes umrli, bi lahko preložila srečanje s pogrebnikom, če bi sledila programu dr. Esselstyna, je prepričan dr. Howard F. Lyman, soavtor knjig No more bull! in Mad cowboy. Urednik knjige pa dodaja: „Če poznate koga, ki ima srčno žilne bolezni, mu boste lahko naredili veliko uslugo, če mu poveste za to knjigo“.

Revolucionarni program, temelječ na neizpodbitnih rezultatih dvajsetletne raziskave dr. Esselstyna, dokazuje, da lahko s spremembo prehrane v resnici pozdravimo koronarno srčno bolezen. Koronarna srčna bolezen ostaja vodilni vzrok smrti moških in žensk, toda kakor pojasni dr. Caldwell Esselstyn v tej knjigi, je mogoče to bolezen preprečiti, pozdraviti in celo odpraviti. Dr. Esselstyn trdi, da je konvencionalna kardiologija izneverila paciente, s tem, ko je razvijala terapije, ki se osredotočajo zgolj na simptome koronarne srčne bolezni, ne pa na njene vzroke. Na temelju revolucionarnih rezultatov svoje dvajsetletne prehranske raziskave – najdaljše raziskave te vrste, kar jih je bilo kdaj opravljenih – dr. Esselstyn v tej knjigi pojasni in utemelji z neizpodbitnimi znanstvenimi dokazi, kako lahko za vedno ustavimo epidemijo koronarne srčne bolezni s spremembo načina prehranjevanja. Dr. Esselstyn je prepričljiv s trditvijo, da lahko prehrana iz rastlinskih sestavin, brez dodanih olj, ne le prepreči koronarno srčno bolezen in ustavi njeno napredovanje, ampak tudi odpravi njene že nastale posledice.

Dokaz učinkovitosti programa so njegovi rezultati. V prvotno raziskavo dr. Esselstyna so se vključili pacienti z napredovalo koronarno srčno boleznijo. Kljub agresivnemu zdravljenju, ki so ga bili deležni, vključno z vstavitvami srčnih obvodov in angioplastičnimi posegi, so petim pacientom iz prve skupine njihovi kardiologi napovedali, da imajo pred seboj manj kot leto dni življenja. V nekaj mesecih po vključitvi v program dr. Esselstyna so se dramatično izboljšali raven njihovega holesterola, simptomi angine pektoris in pretok krvi. Sedemnajst pacientov, ki so se držali programa, v naslednjih dvanajstih letih ni utrpelo nobenega nadaljnjega srčnega dogodka. Pacienti, ki so vztrajali, so preživeli obdobje dvajsetih let brez simptomov. Knjiga Preprečite in odpravite srčno žilne bolezni ponuja bralcem isti enostavni prehranski program, ki je dramatično in za vedno spremenil življenje pacientov. S tem načinom prehranjevanja bodo pacienti s koronarno srčno boleznijo ohranjali dovolj nizko raven holesterola, da gotovo ne bodo nikoli doživeli srčnega infarkta.

Knjiga na 336 strani (15 x 23 cm) je prava prodajna uspešnica in vključuje več kot 150 receptov za slastne jedi iz rastlinskih sestavin. V njej je predstavljena znanstvena osnova enostavnega načrta, ki je drastično in za vedno spremenil življenje pacientov s koronarno srčno boleznijo. Bralcem bo dala moč in orodja, s katerimi bodo prevzeli nadzor nad zdravjem svojega srca. Ta knjiga je pomagala tisočem po vsem svetu. Po njeni zaslugi se je tudi Bill Clinton odločil za vegansko prehrano, ki mu je rešila življenje.

Avtor, dr. Caldwell B. Esselstyn, jr., je bil več kot petintrideset let zdravnik na clevelandski kliniki, zdaj pa je mednarodno priznani raziskovalec. Leta 1991 je služboval kot predsednik združenja American Association of Endocrine Surgeons. Organiziral je Prvo nacionalno konferenco o odpravi koronarne srčne bolezni. Leta 2005 je kot prvi prejel nagrado Benjamina Spocka za sočutje v medicini. Dr. Esselstyn in njegova žena, Ann Crile Esselstyn, uživata rastlinsko hrano že več kot dvajset let. Skupaj svetujeta pacientom v Clevelandu in na kmetiji na severu države New York, kjer je dr. Esselstyn odraščal. Nastopil je tudi v znanem dokumentarnem filmu Forks Over Knives.

Mag. Miloš Židanik, dr. med., spec. psihiater in psihoterapevt, je v predgovoru k slovenski izdaji knjige zapisal: Mislim, da je nastopil pravi čas za to knjigo. Smo v času, ko spreminjamo socialne predstave glede pričakovane življenjske dobe in kakovosti življenja v starosti. Spominjam se časov in razmišljanja, da je povsem naravno, da ljudje umirajo pri 65. letih. 90-letni starci so bile izjeme in ne pravilo. Sedaj so nam ta leta na dosegu rok. In naenkrat je pomembno, ali bomo pri 90-ih zdravega duha in telesa ali pa bolehali za Alzheimerjevo boleznijo in bili v zadregi, ker se ne bomo mogli spomniti, ali smo že ta dan vzeli zdravila za srce in sladkorno ali ne. In naenkrat se bosta izoblikovali dve skupini ljudi: ena bo živela v domovih upokojencev v svoji preteklosti, ker sedanjosti ali ne bodo imeli več zaradi demence ali pa bo ta zaradi teže bolezni in izgub pomembnih odnosov preveč težka in bodo od nje aktivno bežali, in druga skupina aktivnih, srečnih in zadovoljnih starostnikov, ki bodo na stara leta živeli polno življenje. In mislim, da bo to, kar bo ti dve skupini ločilo, predvsem način prehranjevanja, za katerega so se odločili nekaj desetletij nazaj. Ta, kar damo vase, izgrajuje naše telo. Omogoča ali preprečuje nastanek bolezni. Esselstynova knjiga nam lahko pri tej odločitvi pomaga, ko še imamo čas za odločitev. Pri tem pa, ne nazadnje, lahko naredimo še nekaj dobrega za živali in naš planet.    
    


Mobilna srk-11.si
Novice v gibanju
Novice in zanimivosti v vsakem trenutku na
svoji mobilni napravi !
 
Android
Aplikacija za vse uporabnike telefonov,
ki imajo naložen operacijski sistem
Google Android

Velikost: 264850 bytes
Prenosov: 2135


 Povezave

  ●  TD Negova
  ●  Škofija M.Sobota
  ●  Pomurski sejem
  ●  KULTprotur
  ●   Čebelarsko društvo
       P.Dajnko G.Radgona
 Informacije

  ●  Vreme
  ●  Ceste
  ●  Borza
Spremljate nas v naslednjih kabelskih sistemih:

●  Gornja Radgona
●  Apače
●  Radenci
●  Ljutomer
●  Beltinci
●  Tišina
●  Veržej
●  Teleing v digitalni shemi 562 Mhz kanal 89
●  Križevci pri Ljutomeru
●  Sv.Jurij ob Ščavnici
●  Ormož
●  Ptuj
  TV SRK-11   ©   Vse pravice pridržane