ROKOMET/
SOBOŠKI VETERANI USPEŠNI NA
RODINOVEM MEMORIALU“

PRIŠLI, VIDELI IN ZMAGALI ...
Na tradicionalnem 15. Rodinovem rokometnem memorialu v Izoli, kjer se je igralo v večih moških in ženskih kategorijah, so letos prvič sodelovali tudi veterani Rokometnega kluba Pomurje iz Murske Sobote, Nastopili so v starostni kategoriji nad 40 let, kjer so se izjemno odrezali in osvojili 1. mesto, med šestimi sodelujočimi ekipami. Najprej se je igralo v dveh skupinah po tri, in sicer po sistemu vsak z vsakim. „Mi smo nastopili v skupini »B« ter prvo tekmo igrali s hrvaško ekipo Orient iz Rijeke, kjer je končni rezultat bil 9:9. V drugi tekmi smo premagali RK Zasavje z rezultatom 8:6 ter tako napredovali v polfinale, kjer smo se srečali s poljsko ekipo Zagliebe Lubin in jo premagali z rezultatom 10:6. V finalu smo se ponovno srečali z ekipo Orienta iz Rijeke. Rezultat je bil spet izenačen 4:4, tako da so o prvem mestu odločale sedemmetrovke, tu pa se je izkazal naš vratar Denis Roškar, ki je ubranil kar štiri od petih sedemmetrovk, ki so jih streljali nasprotniki“, nam je povedal Vojko Kuhar, član ekipe Pomurja.
Tako so Pomurci ob svojem prvem nastopu osvojili prvo mesto ter prejeli pokal, vratar Denis Roškar pa je bil razglašen za najboljšega vratarja v tekmovalni skupini veteranov nad 40 let. Ekipo veteranov Pomurja so zastopali: Zoran Antolin, Bojan Kozel, Anton Buzeti, Izidor Lebar, Denis Roškar, Adolf Varga, Alojz Smodiš, Milan Ružič, Jožko Maric,Robi Žalodec in Vojko Kuhar. „Poleg igranja rokometa, pa smo se veliko družili tudi z ostalimi ekipami, saj je organizator posvetil veliko pozornost tudi družabnemu dogajanju. In mi smo tako med drugim predstavili kulinariko nase pokrajine, razdelili pa smo tudi prospekte naših turističnih organizacij“, dodaja Kuhar.
Rezultati, veterani nad 40 let, predtekmovanje: Ferlach – Zaglebie Lubin 6:11, Ferlach – Italian master team 7:8, Zaglebie Lubin – Italian master team 9:14, Zasavje – Pomurje 6:8, Zasavje – Orijent 5:6, Pomurje – Orijent 9:9; polfinale: Italian master team – Orijent 8:9, Pomurje – Zagliebe Lubin 10:6, za 3. mesto: Zagliebe Lubin – Italian master team 7:9, za 1. mesto: Pomurje – Orijent 6:5.
Končni vrstni red: 1. Pomurje (Slovenija), 2. Orijent Rijeka (Hrvaška), 3. Italian master team (Italija), 4. Zagliebe Lubin (Poljska), 5. Zasavje (Slovenije), 6. Ferlach (Avstrija).